Bereiding
- Houd 4 plakjes pekelvlees apart en snijd de rest in smalle reepjes.
- Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Laten afkoelen.
- Snijd 1 tomaat in 4 partjes en snijd de rest in stukjes.
- Snijd de augurken in dunne plakjes.
- Laat de asperges uitlekken, houd er 8 apart en snijd de rest in stukjes van ca. 3 cm.
- Meng de mayonaise in een grote schaal met kruidenmix.
- Bestrijk de plakjes pekelvlees elk met een theelepel van het mayonaisemengsel, leg er 2 asperges op en rol ze op.
- Meng de rest van het mayonaisemengel met het citroensap, de tagliatelle, de reepjes pekelvlees, de stukjes tomaat, de plakjes augurk (houd een stuk of 8 plakjes apart voor de garnering), de stukjes asperge en de pijnboompitjes.
- Verdeel de salade over 4 afsluitbare bakjes en leg op elk een pekelvleesrolletje, een partje tomaat en wat plakjes augurk.
Tip
Je kunt de salade ook gewoon in een grote afsluitbare bak meenemen en op de picknickplaats op de borden scheppen. Neem dan wel een opscheplepel mee!
- 4 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
16 plakjes pekelvlees (dun gesneden)
8 eetlepels pijnboompitten
3 tomaten (pomodori)
6 augurken (zoetzuur)
1 blikje asperge (groen of wit, 160 g uitlekgewicht)
6 eetlepels mayonaise
3 eetlepels Italiaanse kruiden (gedroogd of diepvries)
2 eetlepels citroensap
200 g tagliatelle (gekookt)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: