Bereiding
- Hak de tomaten, de ansjovisfilets en de olijven heel fijn.
- Meng het gehakt in een kom tot een stevig geheel met de tomatenmix, de kappertjes en het ei.
- Breng het op smaak met zout en peper.
- Verdeel het gehakt in balletjes; de gehaktmix is voldoende voor 20 kleine balletjes of 12 grote.
- Rol de balletjes door de tuinkruiden en druk de kruiden nog iets aan.
- Vul het waterreservoir van de stoomkoker (of de pan, als u mandjes gebruikt) met het water, de bouillonblokjes, de eventuele resterende kruiden en de soepgroenten en breng het geheel aan de kook.
- Kook het vervolgens zachtjes door.
- Leg de gehaktballetjes in de stoommand en stoom de kleintjes in ± 8 minuten en de grote in ± 10 minuten gaar.
Lekker met rijstsalade en gegrilde aubergineplakken.
Tips
Serveer de kleine balletjes met curry ketchup als borrelhapje.
De balletjes zijn ook heerlijk om te bakken bij het gourmetten of steen grillen! Stomen is dan uiteraard niet nodig.
- 4 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
400 g half-om-halfgehakt
4 theelepels kappertjes (20 g)
4 tomaten (zongedroogde, op olie)
2 eetlepels olijven (groene)
2 stuks ansjovisfilet
1 ei
snufje zeezout
snufje peper (versgemalen)
2 eetlepels tuinkruiden (gemengde)
1,2 liter water
2 bouillonblokjes (of 0,6 liter water en 0,6 liter vleesfond)
2 eetlepels soepgroenten (boeren)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: