
Bereiding
- Hak de tomaten, de ansjovisfilets en de olijven heel fijn.
- Meng het gehakt in een kom tot een stevig geheel met de tomatenmix, de kappertjes en het ei.
- Breng het op smaak met zout en peper.
- Verdeel het gehakt in balletjes; de gehaktmix is voldoende voor 20 kleine balletjes of 12 grote.
- Rol de balletjes door de tuinkruiden en druk de kruiden nog iets aan.
- Vul het waterreservoir van de stoomkoker (of de pan, als u mandjes gebruikt) met het water, de bouillonblokjes, de eventuele resterende kruiden en de soepgroenten en breng het geheel aan de kook.
- Kook het vervolgens zachtjes door.
- Leg de gehaktballetjes in de stoommand en stoom de kleintjes in ± 8 minuten en de grote in ± 10 minuten gaar.
Lekker met rijstsalade en gegrilde aubergineplakken.
Tip
Serveer de kleine balletjes met curry ketchup als borrelhapje.
Ingrediënten
400 g half-om-halfgehakt
4 theelepels kappertjes (20 g)
4 tomaten (zongedroogde, op olie)
2 eetlepels olijven (groene)
2 stuks ansjovisfilet
1 ei
snufje zeezout
snufje peper (versgemalen)
2 eetlepels tuinkruiden (gemengde)
1,2 liter water
2 bouillonblokjes (of 0,6 liter water en 0,6 liter vleesfond)
2 eetlepels soepgroenten (boeren)
Voedingswaarde per persoon
Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!