Bereiding
30 traktaties
Bereiding gehaktballetjes
- Wrijf de beschuiten heel fijn en meng het kruim met het ei en de Roosvicee goed door het gehakt.
- Maakt het gehakt op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Vorm 30 kleine balletjes van het gehakt (maak de handen daarvoor iets vochtig) en leg ze op een ovenplaat.
- Bak de gehaktballetjes bruin en gaar in ca. 15 minuten in een op 180°C verwarmde oven.
Feesthoedje vouwen
- Neem een rechthoekig velletje papier en vouw dit dubbel met de korte zijden naar elkaar toe.
- Vouw vervolgens de dichte hoeken naar binnen (naar elkaar toe).
- Er blijft een randje over. Vouw hiervan de ene zijde naar voren en de andere zijde naar achter. Maak op deze wijze nog 29 hoedjes.
- Zet op elk gehaktballetje een hoedje van papier. Gebruik eventueel een prikkertje.
- 30 personen
- minuten
Ingrediënten
1 kilo rundergehakt
1 ei
2 beschuiten
snufje nootmuskaat
2 eetlepels Roosvicee
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
30 velletjes gekleurd papier van 6 bij 8 cm en eventueel 30 prikkertjes