Bereiding
Voorbereiden:
- De marinade ingrediënten mengen en de Lende minimaal 2 uur laten marineren.
- Sugarsnaps blancheren in runderbouillon. Laten afkoelen en besprenkelen met olijfolie.
- Rode bieten (gekookt) in partjes snijden en glaceren in balsamico en honing. Glaceren houdt in dat je ze even opbakt met de balsamico en de honing. Af laten koelen.
- Sesamzaadjes roosteren
- Dunne plakjes of staafjes snijden van wortel, komkommer en witte kool.
- Wortel, komkommer en witte kool aanmaken met citroensap en olijfolie.
Bakken en afmaken:
- Verwarm de bakpan voor op middelhoge temperatuur.
- De lende bakken in olijfolie tot de gewenste gaarheid (niet verder dan medium).
- Laat de Lende 10 minuten rusten onder folie of in een oven van 70 ˚
- Avocado in plakjes snijden en licht bestrooien met peper en zout.
- Bestrooi de Lende naar smaak met vers gemalen peper.
- De lende, op de draad, trancheren (snijden) in niet te dikke plakken.
- De bowl dresseren en afmaken met sesamdressing en geroosterde sesamzaadjes.
Tip: volg onze mini masterclass vlees snijden voor de mooiste, malste plakjes in de Poké bowl.
2 personen
45 minuten
Ingrediënten
Voor de marinade:
4 eetlepels knoflookolie
1 theelepel gemberpoeder
Chilivlokken naar smaak
Vlees en groenten:
200 gram runderlende
150 gram sugar snaps
Runderboulion
1/2 eetlepel Balsamicoazijn
1 eetlepel honing
150 g rode bieten (gekookt of zoetzuur uit pot)
Sesamzaadjes (eventueel wasabi sesamzaadjes)
75 gram wortels
75 gram komkommer
75 gram witte kool
Citroensap
Olijfolie
1 avocado
Peper
Zout
4 eetlepels sesamdressing
Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!