Bereiding
De pokebowl is een traditioneel gerecht uit Hawai, geserveerd in een kommetje. Het bestaat van oudsher voornamelijk uit rijst, groenten en gemarineerde rauwe vis, maar je kunt ook variëren met of zonder vlees. Meestal worden er dressing en toppings aan toegevoegd. Als je kiest voor de goede ingrediënten, wordt je pokebowl niet alleen smaakvol, maar ook vullend, vol met waardevolle voedingsstoffen zoals proteïne én: een gezonde keuze.
Heb je zin in een zomerse variant?
Het vlees dat je gebruikt in je pokebowl kun je heel goed roosteren op de barbecue! Het is bovendien een leuke en gemakkelijke manier om buiten te tafelen met een gezelschap. Zet schaaltjes met alle ingrediënten voor een overheerlijke pokebowl gewoon klaar op tafel. Geef alle gasten een eigen kom waarin ze kunnen ‘mixen en matchen’.
Rooster diverse vleessoorten op de barbecue en leg ze ‘on top’ in de pokebowl. Lauwwarm, kraakvers en met die lekker, typische barbecuesmaak. Daar wordt iedereen blij van!
Voorbereiden:
- De marinade ingrediënten mengen en de Lende minimaal 2 uur laten marineren.
- Sugarsnaps blancheren in runderbouillon. Laten afkoelen en besprenkelen met olijfolie.
- Rode bieten (gekookt) in partjes snijden en glaceren in balsamico en honing. Glaceren houdt in dat je ze even opbakt met de balsamico en de honing. Af laten koelen.
- Sesamzaadjes roosteren
- Dunne plakjes of staafjes snijden van wortel, komkommer en witte kool.
- Wortel, komkommer en witte kool aanmaken met citroensap en olijfolie.
Bakken en afmaken:
- Verwarm de bakpan voor op middelhoge temperatuur.
- De lende bakken in olijfolie tot de gewenste gaarheid (niet verder dan medium).
- Laat de Lende 10 minuten rusten onder folie of in een oven van 70 ˚
- (in plaats van bakken, kun je dus ook barbecueën)
- Avocado in plakjes snijden en licht bestrooien met peper en zout.
- Bestrooi de Lende naar smaak met vers gemalen peper.
- De lende, op de draad, trancheren (snijden) in niet te dikke plakken.
- De bowl dresseren en afmaken met sesamdressing en geroosterde sesamzaadjes.
Tip
Volg onze mini masterclass vlees snijden voor de mooiste, malste plakjes in de Poké bowl.
En ook voor barbecueën is er een mini-masterclass.
- 2 personen
- 45 minuten
Ingrediënten
Voor de marinade:
4 eetlepels knoflookolie
1 theelepel gemberpoeder
Chilivlokken naar smaak
Vlees en groenten:
200 gram runderlende
150 gram sugar snaps
Runderboulion
1/2 eetlepel Balsamicoazijn
1 eetlepel honing
150 g rode bieten (gekookt of zoetzuur uit pot)
Sesamzaadjes (eventueel wasabi sesamzaadjes)
75 gram wortels
75 gram komkommer
75 gram witte kool
Citroensap
Olijfolie
1 avocado
Peper
Zout
4 eetlepels sesamdressing
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: