Bereiding
- Kook de worteltjes en doperwtjes in een steelpan met kokend water en zout in ca. 5 minuten beetgaar. Klop intussen in een kom de eieren met zout, peper en melk los.
- Verhit in een koekenpan 1 eetlepel boter en fruit hierin het sjalotje met de champignons ca. 5 minuten. Voeg de worteltjes, doperwtjes en rookworst toe en verwarm deze ca. 2 minuten op zacht vuur. Schep de warme groenten door het eimengsel.
- Verhit de overige boter in de koekenpan en schenk hierin het eimengsel. Bak de omelet op zacht vuur gaar en aan de onderzijde lichtbruin. Keer de omelet met behulp van een deksel om en bak de omelet aan de andere zijde op middelhoog vuur ca. 2 minuten.
- Vouw de omelet met behulp van een spatel dubbel, halveer de winteromelet en verdeel deze over twee borden. Lekker met dikke sneden boerenbrood.
Tip
Rookworst wellen:
De rookworst die u vers bij de slager koopt, is meestal alleen nog maar even gerookt om een specifieke smaak en mooie goudbruine kleur te verkrijgen. U maakt deze gaar door de worst in koud water op te zetten en ca. 20-25 minuten te wellen (garen) in net niet kokend water.
Kant-en-klaar verpakte rookworst is in de fabriek al gaar gemaakt en hoeft alleen maar – met plastic verpakking en al – te worden opgewarmd (ca. 10 minuten) in net niet kokend water; de plastic verpakking beschermt de worst tegen uitdrogen.
Wist u dat…
Rookworst moet ook rusten. Dat groot vlees altijd eerst even een paar minuten moet rusten alvorens u het aansnijdt wist u waarschijnlijk wel. Maar wist u dat dit ook voor rookworst geldt? De vleessappen kunnen zich dan verspreiden en dat komt de smaak ervan extra ten goede doordat ze bij het aansnijden niet verloren gaan
- 4 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
½ rookworst (à 250 gram, in plakjes)
2 worteltjes (in blokjes)
50 g doperwten (diepvries)
4 eieren
4 eetlepels melk
2 eetlepels boter
1 sjalotje (fijngesnipperd)
125 g champignons (in plakjes)
snufje zout
snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: