Bereiding
Met een mooie rib-eye met whiskysaus zit je bij de vleesliefhebbers meestal wel goed voor een geslaagd diner. Een goede rib-eye heeft een klein randje vet en is – goed bereid – supermals. Zo’n mooi stuk puur vlees is heel lekker met een klassieke whisky-mosterdsaus. Bekijk de mini-masterclass voor de perfecte bereiding van je vlees en bijgerechten!
- Haal een half uur voor bereiden de rib-eye uit de koeling.
- Meng de groenten met zout en peper en de olijfolie.
- Rooster de groenten in de oven op 200 graden in ca. 15 minuten gaar.
- Bak de krieltjes in de boter en olie mooi goudbruin.
- Bak de rib-eye in de boter tot de gewenste gaarheid.
- Haal het vlees uit de pan en dek deze af met aluminiumfolie. Laat 5 a 10 minuten rusten.
- Zet de groenten en de krieltjes nog even warm in de oven op 80 graden.
- Ondertussen de saus maken door 50 gram boter aan het bakvet toe te voegen.
- De sjalot toevoegen en 3 minuten zachtjes meebakken.
- Voeg de whisky toe, dan de slagroom en laat dit even inkoken.
- Voeg de honing en de mosterd toe. Doe de bieslook erbij.
- Maak de saus af met wat zout en peper.
- Bestrooi het vlees met zout en peper en tranceer de rib-eye.
- Schep de groenten en de krieltjes op het bord.
- Leg de rib-eye erbij en schep wat saus over het vlees.
Video: rib-eye met whiskysaus maken.
Meer rib-eye gerechten
Tip
Bekijk ook de mini-masterclass over het perfect trancheren (in plakken snijden) van grotere vleesdelen.
- 4 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
4 stuks rib-eye
25 gr boterSaus
25 gr boter
1 sjalot gesnipperd
Scheutje whisky
100 ml grove mosterd
1 theelepel honing
1 dl slagroom
1 eetlepel bieslook fijngehakt
Zout
PeperGegrilde groenten
1 Courgette in blokjes
1 Rode paprika in blokjes
1 Gele Paprika in blokjes
1 aubergine in blokjes
2 eetlepel olijfolie
Zout
Peper
300 gr krieltjes voorgekookt
25 gr boter
Scheutje olie
Rib-eye
Het vlees is iets gemarmerd (met een randje vet doorregen), waardoor het tijdens het bereiden lekker mals blijft.