Bereiding
- Schep in een kom de avocado, limoensap, lente-uitje, koriander en peper door elkaar.
- Dep het vlees droog met keukenpapier en kruid de rib-eye steaks met peper.
- Verhit de boter in een koekenpan en schroei de ribeye steaks op hoog vuur aan beide zijden dicht. Bak de rib-eye steaks in ca. 2 minuten per zijde goudbruin en rosé van binnen. Breng het vlees op smaak met zout.
- Verdeel de rib-eye steaks over vier borden en schep de salsa verde over het vlees.
Lekker met wilde en witte rijst en romige maïskolven (zie tip).
Tip
Romige maïskolven: Kook de maïskolven in water met zout in ca. 20-25 minuten gaar. Serveer de maïskolven met gesmolten boter, zure room en geraspte oude kaas.
Wist u dat…
Koop een harde avocado twee dagen voordat u deze nodig hebt. Laat de avocado op de fruitschaal bij de bananen rijpen. Zo hebt u op de dag van gebruik een mooie rijpe avocado.
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
- 4 rib-eye steaks
- 1 avocado (in blokjes)
- limoensap
- 1 lenteuitje (in dunne ringen)
- 1 eetlepel koriander (verse, grof gehakt)
- 50 g boter
- snufje zout
- snufje peper (versgemalen)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: