Bereiding
Een (extra) proteïneburger… waarom? Proteïnen – ofwel eiwitten – zijn belangrijke voedingsstoffen, net als koolhydraten en vet. Ze doen veel voor het menselijk lichaam, zoals zorgen voor sterke botten, spieropbouw en spierherstel na het sporten. Eiwitten zijn niet alleen een belangrijke bouwstof – vol aminozuren – voor je lichaam, maar ook brandstof. Eiwitten geven energie (calorieën).
Ook als je gezond wilt afvallen, kan proteïne een goede vriend zijn. Eiwitten zorgen er namelijk voor dat je je lang verzadigd voelt. Ook zou volgens onderzoek je stofwisseling ervan omhoog gaan. Probeer daarom deze heerlijke ‘snel-klaar’ hamburger met extra proteïnen eens…. Win-win!
Hoe maak je de proteïneburger?
- Het rundergehakt goed mengen met alle overige ingrediënten en vormen tot één stevige, platte bal of twee kleine.
- Deze bakken in 10 tot 12 minuten minuten in olie en boter.
- De bal 2x keren met twee spatels tot hij gaar is.
Lekker op een broodje met wat groenvoer en saus, of als hoofdgerecht met verse groene groente zoals broccoli, sperzieboontjes, groene asperges en sugarsnaps.
Bekijk ook ons recept voor een hybride hamburger.
- 2 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
- ca. 250g rundergehakt
- 75g feta (in kleine blokjes snijden)
- 75g Parmezaanse kaas(geraspt)
- 30g uitgelekte gare linzen
- 5 g gehaktkruiden
- 1st eidooier