Bereiding
- Bestrooi het rundvlees met zout en peper en haal ze daarna door de bloem.
- Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak de vleesblokjes rondom bruin. Voeg de koenjit of kerrie, de fijngesneden knoflook, de ui en de rode peper toe en laat dit op laag vuur even mee fruiten.
- Verwarm de kokosmelk met een half blikje water, voeg dit samen met de sereh toe aan het vlees, breng dit tegen de kook aan en draai het vuur laag en laat het vlees in ongeveer 90 minuten in een gesloten gaar stoven onder af en toe roeren.
Lekker met plakjes gekookte zoete aardappel, sperziebonen en sambal badjak.
- 4 personen
- 105 minuten
Ingrediënten
500 g runderpoulet
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels koenjit (of kerrie)
2 teentjes knoflook (fijngesneden)
1 rode peper (verse, in stukjes gesneden, zonder zaadjes)
1 blikje kokosmelk
1 theelepel sereh (of 2 eetlepels limoensap)
1 eetlepel koriander (verse, fijngehakt)
bloem
snufje zout
snufje peper
1 grote ui (in stukken gesneden)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: