Bereiding
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een 3 liter kookpan en bak hierin de blokjes rundvlees bruin aan alle kanten, blus dit met 2½ liter warm water, voeg de kruidenbuiltjes (of bouillonblokjes) toe en breng aan de kook. Laat de bouillon op laag vuur 60 min. zachtjes koken en verwijder de kruidenbuiltjes.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok of koekenpan en bak hierin de ui en de knoflook licht bruin. Zet het vuur laag en voeg nu foelie, paprikapoeder en bloem toe en roer dit goed door.
- Voeg wat warme soep bij de bloem en roer tot alle klontjes zijn verdwenen. Voeg daarna de rest van de bouillon en het vlees toe en roer alles goed door elkaar. Laat nog 30 min. zachtjes doorkoken.
- Laat de aardappelblokjes de laatste 10 min. meekoken.
Breng de soep op smaak met de pesto rosso, zout, peper en worcestershiresaus
Lekker met uien/kaas stokbrood.
Tip
Goulash als saus: gebruik 750 g vlees en 1½ liter water. Gebruik 1 extra ui. Bereid de saus als hierboven beschreven en bind met iets meer bloem.
Lekker met: gekookte rijst en doperwten.
4 personen
115 minuten
Ingrediënten
500 g runderpoulet
2 kruidenbuiltjes (of 4 kruidenbouillonblokjes)
4 eetlepels olijfolie
2 grote uien (in ringen)
2 teentjes knoflook (fijngesneden)
½ theelepel foelie
1 eetlepel paprikapoeder
2 eetlepels bloem
2 eetlepels pesto rosso
1 zakje aardappelblokjes (mini, 450 g)
snufje peper
snufje zout
worcestershiresaus
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: