Bereiding
- Breng 1 liter water met de bouillonblokjes aan de kook. Voeg de klapstuk toe en laat deze ± 90 minuten zachtjes koken.
- Schil de aardappels, de wortels en de uien en snijd ze in stukken.
- Neem het vlees even uit de pan en doe alle groenten in de bouillon. Leg het vlees er bovenop en laat het nog ± 20 minuten koken.
- Neem het vlees uit de pan. Snijd het in vier plakken. Stamp de groenten fijn en roer er de boter door. Breng op smaak met zout en peper.
Lekker met grove mosterd en een kuiltje bouillon van de klapstuk.
Wist u dat…
Het kookvocht te gebruiken is voor het koken van de wortelen en de aardappels, of voor soep, ragout en sauzen?
- 4 personen
- 120 minuten
Ingrediënten
500 g klapstuk (runderborst)
2 bouillonblokjes (runder)
Voor de hutspot
1 kilo aardappels (geschild)
1 kilo winterwortel (geschild)
500 g uien
30 g boter (of margarine)
snufje zout
snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: