Bereiding
- Kook de asperges 3 minuten in een flinke laag kokend water met een snufje zout. Afgieten en laten afkoelen.
- Rooster de zonnebloempitten al roerende 3 minuten in een droge koekenpan op een hoog vuur.
- Meng de boter met de mosterd en de dille.
- Snijd de bolletjes open en besmeer ze met de dilleboter. Beleg ze met de blaadjes sla, plakjes rosbief en de asperges. Strooi er wat zout en peper over. Schep de zure room erop en strooi de zonnebloempitten erover.
Vleeswaren
Vleeswaren zijn natuurlijk erg lekker op de boterham. En u kunt vleeswaren ook prima gebruiken bij warme broodgerechten, zoals tosti’s en uitsmijters. Maar met vleeswaren is nog veel meer mogelijk. U maakt er snel een complete maaltijd mee, bijvoorbeeld bij pasta of salades. Makkelijk, snel te maken en heel gevarieerd. Omdat vleeswaren al direct voor consumptie gereed zijn hebben de gerechten vaak maar een korte bereidingstijd.
Tip
Heerlijke witte bolletjes kun je – vlak voor het eten – zelf bakken van broodmix. Bestrijk ze voor het bakken met wat losgeklopt ei en bestrooi ze met sesam of maanzaad.
- 2 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
4 plakjes rosbief (dun gesneden)
2 blaadjes sla
snufje peper
2 broodjes (witte bolletjes)
1 eetlepel zonnebloempitten
1 eetlepel dille (fijngehakt, vers of diepvries)
25 g boter (zachte)
1 eetlepel zure room
½ theelepel mosterd
50 g asperge (groene, mini-asperges)
snufje zout
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: