Bereiding
- Laat het vlees in ca. 15 minuten op temperatuur komen en dep het droog met keukenpapier. Snijd de runderlappen in blokjes.
- Pel en snipper de uien.
- Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
- Verhit de boter in een braadpan en wacht tot een groot deel van het schuim is weggetrokken. Bak de vleesblokjes op een hoog vuur, onder regelmatig omscheppen, rondom bruin.
- Draai het vuur laag, voeg de ui, de reepjes paprika en het paprikapoeder toe en bak het geheel 2 minuten al roerende met het vlees mee.
- Roer de bloem, de tomatenpuree en wat zout en peper door het vlees. Voeg al roerende 1 l warm water bij het vlees en breng het vocht aan de kook. Laat het vlees op een heel laag vuur – met het deksel op de pan – gaar worden (ca. 2 uur).
- Breng de soep op smaak met zout, peper en eventueel wat extra paprikapoeder.
- Schep de soep op soepborden met in het midden een lepel zure room.
Tip
In Hongarije wordt in de goulash meestal geen verse paprika gebruikt, maar gedroogde gemalen paprikapoeder. Het is overigens wel erg lekker om stukjes verse rode paprika in de soep mee te koken.
- 4 personen
- 140 minuten
Ingrediënten
400 g magere runderlappen
2 grote uien
1 rode paprika
40 g boter
1½ eetlepel paprikapoeder (mild)
2 eetlepels bloem
1 blikje tomatenpuree (klein)
4 eetlepels zure room
snufje zout
snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: