Bereiding
- Dep het vlees droog het keukenpapier en kruid de ossenhaas met peper.
- Verwarm de ovengrill voor en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
- Verhit de boter en schroei hierin de ossenhaas op hoog vuur aan beide zijden dicht. Bak de ossenhaas in ca. 2-3 minuten per zijde goudbruin en rosé van binnen.
- Leg de ossenhaas op de bakplaat en bestrijk de bovenzijde van het vlees met tapenade. Beleg elk stuk ossenhaas met 2 plakken tomaat en eindig met 2 plakken mozzarella. Plaats de ossenhaas onder de grill tot de mozzarella gesmolten is.
Lekker met gebakken aardappeltjes en groene salade met rucoladressing:
Pureer met de staafmixer 100 ml slasaus, 100 ml zure room en 15 g grof gehakte rucola tot een gladde dressing.
Tip
Neem het vlees ruim voor gebruik uit de koelkast.
- 4 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
4 stukken ossenhaas
2 eetlepels olijventapenade (groene)
1 vleestomaat (in 8 dunne plakken)
2 bolletjes mozzarellakaasje (in 4 plakken)
peper (versgemalen)
40 g boter
aluminiumfolie
keukenpapier
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: