Bereiding
Wie de kunst van het biefstuk bakken beheerst, zet in enkele minuten een perfect dichtgeschroeide kogelbiefstuk op tafel, mals en sappig. Ook op de barbecue kun je hetzelfde, geslaagde resultaat behalen. Het geheim zit ‘m in het snel dichtschroeien van het vlees, zodat de vleessappen behouden blijven in de biefstuk. Bekijk hier onze tips om ook op de barbecue de beste kogelbiefstuk te bakken in luttele minuten!
Kogelbiefstuk bakken in de pan
- Haal de kogelbiefstukken ui de koeling en laat op kamertemperatuur komen
- Dep de kogelbiefstukken droog met een stukje keukenpapier
- Verwarm een koekenpan met dikke bodem
- Doe de roomboter in de pan en laat deze uitbruisen en licht kleuren
- Doe de kogelbiefstukken in de pan en bak ze mooi bruin ca 1,5 min.
- Draai de biefstukken om en bak nog ca 1,5 min. Nu zijn de biefstukken mooi ‘medium rare’
- Leg de kogelbiefstukken op een warm bord en dek af met aluminiumfolie
- Fruit het uitje in de braadpan, blus af met witte wijn
- Bestrooi de kogelbiefstukken met zou en vers gedraaide peper
- Leg de kogelbiefstukken op de groene boontjes, verdeel de saus over de borden
- Serveer met de gebakken krieltjes.
Haricots verts
- Blancheer de haricots verts in ruim kokend water met zout, ca 2 min.
- Giet af, voeg de boter en rode paprika toe
- Breng op smaak met zout en peper
Tip: Wil je weten hoe lang een biefstuk moet bakken om rood, medium of doorbakken te zijn?
Bekijk deze mini-masterclass ‘Gaartepunt met de hand bepalen’. Of lees meer op de pagina over het meten van kerntemperaturen.
- 4 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
4 kogelbiefstukken van elk 150 gram
75 gram roomboter
1 klein uitje gesnipperd
1 dl witte wijn
Zout peper
.........
400 gram haricots verts
1 puntpaprika, in kleine blokjes
30 gram boter
Zout, peper
.........Krieltjes voor 4 personen
Kogelbiefstuk
Kogelbiefstuk is gesneden van de kogel van de bovenbil of van de kogel van het spierstuk.