
Bereiding
- Haal de kogelbiefstukken ui de koeling en laat op kamertemperatuur komen
- Dep de kogelbiefstukken droog met een stukje keukenpapier
- Verwarm een koekenpan met dikke bodem
- Doe de roomboter in de pan en laat deze uitbruisen en licht kleuren
- Doe de kogelbiefstukken in de pan en bak ze mooi bruin ca 1,5 min.
- Draai de biefstukken om en bak nog ca 1,5 min. Nu zijn de biefstukken mooi ‘medium rare’
- Leg de kogelbiefstukken op een warm bord en dek af met aluminiumfolie
- Fruit het uitje in de braadpan, blus af met witte wijn
- Bestrooi de kogelbiefstukken met zou en vers gedraaide peper
- Leg de kogelbiefstukken op de groene boontjes, verdeel de saus over de borden
- Serveer met de gebakken krieltjes.
Haricots verts
- Blancheer de haricots verts in ruim kokend water met zout, ca 2 min.
- Giet af, voeg de boter en rode paprika toe
- Breng op smaak met zout en peper
Tip: Wil je weten hoe lang een biefstuk moet bakken om rood, medium of doorbakken te zijn?
Bekijk deze mini-masterclass ‘Gaartepunt met de hand bepalen’.
Of lees meer op de pagina over het meten van kerntemperaturen.
4 personen
20 minuten
Ingrediënten
4 kogelbiefstukken van elk 150 gram
75 gram roomboter
1 klein uitje gesnipperd
1 dl witte wijn
Zout peper
.........
400 gram haricots verts
1 puntpaprika, in kleine blokjes
30 gram boter
Zout, peper
.........Krieltjes voor 4 personen
Kogelbiefstuk
Kogelbiefstuk is gesneden van de kogel van de bovenbil of van de kogel van het spierstuk.
