Bereiding
- Snijd de biefstuk in blokjes van 2 cm.
- Pel de ui. Snijd de ui in reepjes en snijd de shii-takepaddestoelen in plakjes.
- Verhit 1 eetl. olie in een wok of diepe braadpan en roerbak hierin de biefstuk 3 minuten op een hoog vuur. Neem de biefstuk uit de pan.
- Doe dan nog een lepel olie in de pan en bak hierin de ui 3 minuten. Voeg de shii-takepaddestoelen toe en bak ze 2 minuten mee.
- Voeg de biefstuk, de ketjap en peper naar smaak toe. Warm alles nog even goed door en voeg als laatste het citroensap toe.
Lekker met mihoen (75-100 g p.p). Leg de mihoen in ruim kokend water, zet het vuur af en laat het nog enkele minuten gaar worden. De exacte bereidingstijd verschilt per merk. Garneer er als groente Chinese kool of Paksoi bij. In smalle reepjes snijden, 3 minuten in kokend water en afmaken met een beetje sambal en een scheutje ketjap.
1 persoon
15 minuten
Ingrediënten
- 1 biefstuk (125 g)
- 1 kleine ui
- 100 g shii-take (paddenstoelen)
- 2 eetlepels sesamolie (of slaolie)
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel citroensap
- snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: