Meer recepten met rundvlees

Bekijk alles

Quarter-pound hamburgers with chives and cream-cheese

500 g rundergehakt, 1 eetlepel grillkruiden, 5 eetlepels bieslook (fijngeknipt), 100 g roomkaas (vers), 1 ui, 1 tomaat, 4 blaadjes sla, 4 broodjes (mais, rond), grill of

Zoer Vleis

Zoer Vleis

250 g runderpoulet, 1 ui, snufje zout, 1 eetlepel mosterd (grove), 2 dl rode wijn azijn, 2 kruidnagels, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 25 g boter, 1 laurierblaadje,

placeholder

Entrecote met rode ui en limoen

4 rode uien, 2 limoenen (bij voorkeur biologisch), 2 eetlepels olijfolie, 600 g entrecôte (aan één stuk), 1 eetlepel tijm (verse), 1 dl bouillon (rundvlees), snufje zout

placeholder

Procureur gevuld met appeltjespaté

750 g procureur (ontbeende schouderkarbonadestuk), 50 g appels (gedroogde), 75 g runderlever, 75 g rundergehakt, 75 g speklap, 1 eetlepel gembersiroop, 100 g katenspek,

Winteromelet met rookworst

½ rookworst (à 250 gram, in plakjes)
, 2 worteltjes (in blokjes)
, 50 g doperwten (diepvries)
, 4 eieren
, 4 eetlepels melk
, 2 eetlepels boter
, 1 sjalotje

Gehaktbal met een verrassing

400 g rundergehakt, 1 sjalotje, 1 ei (scharrel, M), 30 g paneermeel, snufje nootmuskaat, 100 g zwarte olijven (zonder pit), 30 g salami, 40 g boter, 2 dl tomatensaus

placeholder

Hete bliksem

250 g magere runderlappen, 1 grote ui, ½ bouillonblokje (vlees), 25 g margarine (vloeibare), 1 eetlepel bloem, 1 eetlepel azijn, 1 laurierblaadje, 2 kruidnagels, 600 g

Mexicaanse rib-eye met avocadosalsa

Mexicaanse rib-eye met avocadosalsa

4 rib-eye steaks, 1 avocado (in blokjes), limoensap, 1 lenteuitje (in dunne ringen), 1 eetlepel koriander (verse, grof gehakt), 50 g boter, snufje zout, snufje peper

Mediterrane gehaktballetjes

Mediterrane gehaktballetjes

400 g half-om-halfgehakt
, 4 theelepels kappertjes (20 g)
, 4 tomaten (zongedroogde, op olie)
, 2 eetlepels olijven (groene)
, 2 stuks ansjovisfilet
, 1 ei
, snufje

Brabantse vlees-salade

Brabantse vleessalade

300 g magere runderlappen (gaargestoofd of gekookt), 100 g worteltjes (gaargekookt), 100 g zoetzure zilveruitjes (en een beetje van het vocht), 150 g augurken, 4