Bereiding
Ook uit de grillpan is een hamburger heerlijk! De échte hamburger is gemaakt met 100% rundvlees. De truc is te zorgen dat je burger niet bij de eerste hap al uit elkaar valt. Bouw je hamburger daarom doordacht op.
Leg stevige ingrediënten onderaan je hamburger en de rest op je burger, met eventueel de kaas direct op het vlees gesmolten. De saus smeer je als eerste op het broodje. De sla onderop blijft dan een beetje plakken. Tot slot: pak de hamburger goed vast als je hem uit de hand eet, hou hem als het ware bijeen met al je vingers. Zo heb je meer controle bij het eten en bulkt de inhoud er niet meteen uit.
- Haal het gehakt ruim voor bereiding uit de koeling zodat het op temperatuur kan komen.
- Vermeng het met peper, zout, gerookte paprikapoeder, ketchup.
- Verdeel het in vieren, draai er ballen van en plet het tot een burger.
- Verwarm een grillpan voor en bak de burgers op middelmatig vuur voor ongeveer 2 a 3 minuten per kant.
- Snijd de broodjes doormidden en bestrijk de onderkanten met wat chilisaus.
- Leg er sla op, dan de burger en garneer met plakjes tomaat, komkommer en rode ui.
Meer recepten
Zoek in alle hamburgerrecepten
Meer lezen over hamburgers
In de grillpan bereid je een perfecte hamburger, maar ook op de barbecue krijg je natuurlijk geweldige resultaten en een geheel eigen smaak. Bekijk hoe je jouw barbecue-skills kunt verbeteren in onze mini-masterclass. Mini-masterclass: hamburgers grillen op de barbecue
- 4 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
- 400 gram rundergehakt
Peper en zout
1 mespuntje gerookte paprika
1 theelepel ketchup
1 tomaat
1 kwart komkommer
1 rode ui
1 little gems
4 sesambroodjes
Chilisaus