Bereiding
- Kruid de runderlappen met peper. Verhit 40 g boter in een koekenpan en bak hierin de runderlappen één voor één bruin. Neem de laatste runderlap uit de pan.
- Voeg 10 g boter aan het achtergebleven braadvet toe en fruit hierin de ui, knoflook en tomatenpuree ca. 3 minuten op zacht vuur. Laat de oregano en laurier kort mee fruiten.
- Verwarm intussen de bouillon en wijn in een steelpan. Voeg het vlees, de warme bouillon met wijn en balsamico-azijn aan het uienmengsel toe. Breng het geheel aan de kook.
- Laat het vlees met het deksel schuin op de pan in ca. 2½ uur gaar sudderen. Bind de jus eventueel met allesbinder. Lekker met courgette en macaroni gegratineerd met Parmezaanse kaas.
Tip
Neem het vlees ruim voor gebruik uit de koelkast.
- 4 personen
- 180 minuten
Ingrediënten
500 g magere runderlappen
snufje peper (versgemalen)
50 g boter
2 rode uien (fijngehakt)
2 teentjes knoflook (in plakjes)
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel oregano (gedroogde)
2 laurierblaadjes
2 dl runderbouillon (warme)
2 dl rode wijn (Chianti)
1 eetlepel balsamicoazijn
allesbinder
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: