Van fastfood naar aantrekkelijk broodje rundergehakt
Bijna iedereen maakt thuis wel eens een hamburger. Met een mooi broodje en wat goed gekruid (runder)gehakt valt eindeloos te combineren. Op deze website staan tien toprecepten voor het maken de beste burgers.
Van de klassieke Quarterpounder met of zonder kaas tot Grieks, Turks of Oriëntaals. Variatie in de gehaktsoort en de keuze van extra ingrediënten als sla, ui, tomaat, avocado, specerijen, sauzen en kaas bepaalt het karakter van je burger. Klassiek, gezond of chic: de hamburger kan het allemaal!
Dat zie je niet alleen thuis, maar ook in de horeca. Hamburgers haal je niet meer uitsluitend bij snackbar of fastfoodketen. De hamburger is te vinden op de kaart van menig eetcafé, bistro of strandtent. Bovendien zijn ‘dedicated’ hamburgerrestaurants de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond geschoten.
Dat de hamburger het imago van fastfood zou moeten hebben, is volgens NRC-columnist Marjoleine de Vos dan ook onterecht: “De burger heeft zich bevrijd van zijn miezerige vleesrestjes-imago en verschijnt overal als iets dat kwaliteit uitstraalt.”
Lees meer in NRC: ‘De opmerkelijke deftigheid van hamburgers’
Hamburgerrecepten