Meer recepten met rundvlees

Bekijk alles

Goulashsoep

400 g magere runderlappen, 2 grote uien, 1 rode paprika, 40 g boter, 1½ eetlepel paprikapoeder (mild), 2 eetlepels bloem, 1 blikje tomatenpuree (klein)

Pekelvlees-appel-notentosti’s

4 plakjes pekelvlees, boter (zachte), 1 kleine appel (zoetzure), 4 boterhammen (volkoren), 2 eetlepels walnoten (grofgehakt)

Hollandse groentesoep met gehaktballetjes

Hollandse groentesoep met gehaktballetjes

250 g rundergehakt, 300 g runderpoulet, 700 g soepgroenten (verse, gesneden), 1 eetlepel peterselie (fijngehakt), 10 peperkorrels (zwarte), 1 theelepel tijm, 14 g zout,

Mediterrane gehaktballetjes

Mediterrane gehaktballetjes

400 g half-om-halfgehakt
, 4 theelepels kappertjes (20 g)
, 4 tomaten (zongedroogde, op olie)
, 2 eetlepels olijven (groene)
, 2 stuks ansjovisfilet
, 1 ei
, snufje

Quarter-pound hamburgers with chives and cream-cheese

500 g rundergehakt, 1 eetlepel grillkruiden, 5 eetlepels bieslook (fijngeknipt), 100 g roomkaas (vers), 1 ui, 1 tomaat, 4 blaadjes sla, 4 broodjes (mais, rond), grill of

Pastaslaatjes met pekelvlees en Italiaanse dressing

16 plakjes pekelvlees (dun gesneden), 8 eetlepels pijnboompitten, 3 tomaten (pomodori), 6 augurken (zoetzuur), 1 blikje asperge (groen of wit, 160 g uitlekgewicht), 6

Pittig gehaktbrood met lente-uitjes en koriander

500 g rundergehakt, 1 bosje lenteuitjes, 50 g paneermeel, 1 ei, 2 eetlepels sambal brandal, 4 eetlepels mangochutney, 2 eetlepels koriander (fijngehakt), zout, peper

Empanadas met pittig rundvlees

150 g rundergehakt, ½ ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (gesnipperd),  15 g boter, 1 eetlepel olijfolie, 25 g amandel (schaafsel),  25 g rozijnen, ½ theelepel kaneel,

Gehaktbal met een verrassing

400 g rundergehakt, 1 sjalotje, 1 ei (scharrel, M), 30 g paneermeel, snufje nootmuskaat, 100 g zwarte olijven (zonder pit), 30 g salami, 40 g boter, 2 dl tomatensaus

Nacho chips met pikante worstsalade

250 g gekookte worst, 3 kleine lenteuitjes, 6 eetlepels tomatenketchup, ½ theelepel komijnzaad (gemalen (djintin), 1/8 liter zure room, ½ theelepel oregano (gedroogde of