Bereiding
- Meng de Mayonaise, olijfolie met truffelaroma, ketchup en de gerookte paprikapoeder
- Voeg zout en peper naar smaak toe
- Laat de (gietijzeren) pan goed heet worden (middel hoog tot hoge temperatuur)
- Besmeer ondertussen de broodjes met de hamburgersaus, beleg ze met de sla, rode ui en tomaat
- Vorm van het gehakt 8 losse balletjes
- Leg 2 balletjes rundergehakt in de pan
- Leg hier op het bakpapier en druk ze plat met de spatel of paletmes plat tot een halve centimeter dikte
- Als de randen van de burgers bruin zijn deze omkeren.
- Bestrooi ze met zout en peper
- Leg de plak cheddar op de burger en laat dit smelten
- Stapel 2 burgers op elk broodje
- Giet wat saus op de burger en bedek het met de bovenkant van het broodje
Lekker met krokant gebakken aardappelwedges.
- 4 personen
- 10 minuten
Ingrediënten
560 gram rundergehakt met 20% vet
4 hamburgerbroodjes
8 plakken cheddar
2 rode uien
(Zee)zout
Peper
2 vleestomaten
4 blaadjes kropsla
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel olijfolie met truffelaroma
1 eetlepel ketchup
1 theelepel gerookte paprikapoeder
Voor het smashen
Bakpapier
Spatel of Paletmes