Bereiding
Neem je een runderborst van 2 kilogram voor 4 personen, dan moeten er wel hele grote vleeseters aan tafel zitten. Het voordeel van zo’n groot stuk is dat je met het vlees dat overblijft de volgende dag een broodje kunt beleggen of er een lekker stoofpotje van kunt maken zonder dat het lang hoeft te sudderen. Als je dat niet zit zitten, neem je gewoon 1 kilogram runderborst. De borst bestaat uit de flat en de point, gebruik voor deze bereiding de point.
- Haal de runderborst 1½ uur van tevoren uit de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 150 °C. Wrijf de runderborst rondom in met de mosterd en bestrooi naar smaak met zwarte peper en zeezout.
- Leg de runderborst op het rooster in het midden van de oven (zet een braadslee onder het rooster als je geen zin hebt om naderhand de oven schoon te maken) en steek een kernthermometer tot in de kern van het vlees. Stel deze in op een kerntemperatuur van 92 °C.
- Neem de runderborst uit de oven als de kerntemperatuur is bereikt en dek losjes af met aluminiumfolie. Laat 1 uur rusten.
- Snijd het vlees in mooie plakken van ongeveer 5 millimeter dik.
Serveren
Lekker met risotto en gebakken portobello’s.
Bron/Fotografie: Vleesbijbel/Carrera
- 12 personen
- minuten
Ingrediënten
2 kg runderborst (point)
150 g dijonmosterd
zwarte peper en zeezout
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: