Bereiding
- Kruid de sukadelapjes met zout en peper en haal ze daarna door de bloem met kerrie.
- Verhit in een stoof- of hapjespan de olijfolie en bak de sukadelapjes aan weerszijden lichtbruin.
- Verwarm in een steelpannetje de jus d’orange met de bouillon. Voeg vervolgens op laag vuur de warme jus d’orange en bouillon aan het vlees toe. Breng het geheel aan de kook en voeg de overige ingrediënten erbij, behalve de munt.
- Laat het geheel op laag vuur met een gesloten deksel in ca. 90 min. garen. Bind de saus evt. met wat allesbinder. Garneer met de munt.
Lekker met roergebakken prei en aardappelblokjes.
- 4 personen
- 105 minuten
Ingrediënten
4 sukadelappen
2 eetlepels bloem
1 theelepel kerrie
2 eetlepels olijfolie
2 dl sinaasappelsap
2 dl runderbouillon
½ theelepel marjoraan
1 eetlepel honing
snufje zout
snufje peper
paar takjes munt
allesbinder