Bereiding
- Besmeer de sneetjes brood aan één zijde met boter.
- Beleg de beboterde zijde van één boterham met een plak boerenkaas, plakjes rookworst, mosterd, paprika en lente-ui. Leg een boterham met de beboterde zijde naar onder op het beleg.
- Besmeer en beleg op dezelfde wijze ook de overige boterhammen.
- Bak de tosti’s in een elektrisch tosti-apparaat of in een broodrooster met tostiklem in 3-6 minuten goudbruin.
Tip
Rookworst wellen: De rookworst die u vers bij de slager koopt, is meestal alleen nog maar even gerookt om een specifieke smaak en mooie goudbruine kleur te verkrijgen. U maakt deze gaar door de worst in koud water op te zetten en ca. 20-25 minuten te wellen (garen) in net niet kokend water. Kant-en-klaar verpakte rookworst is in de fabriek al gaar gemaakt en hoeft alleen maar – met plastic verpakking en al – te worden opgewarmd (ca. 10 minuten) in net niet kokend water; de plastic verpakking beschermt de worst tegen uitdrogen.
Wist u dat…
Rookworst moet ook rusten. Dat groot vlees altijd eerst even een paar minuten moet rusten alvorens u het aansnijdt wist u waarschijnlijk wel. Maar wist u dat dit ook voor rookworst geldt? De vleessappen kunnen zich dan verspreiden en dat komt de smaak ervan extra ten goede doordat ze bij het aansnijden niet verloren gaan.
- 4 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
- 1 rookworst (à 250 gram, in plakjes)
- 8 snee brood (maïsbrood)
- 2 eetlepels margarine (of smeerboter)
- 4 plakken kaas (belegen boeren)
- 4 theelepels mosterd (grove)
- ¼ rode paprika (in kleine blokjes)
- 1 bosuitje (in dunne ringen)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: