Bereiding
- Haal het vlees een half uur voor gebruik uit de koelkast.
- Verwarmd de boter in de braadpan en bak de riblappen in 3 porties bruin.
- Haal het vlees uit de pan, bak daarna de uien in de braadpan.
- Voeg het vlees weer toe.
- Voeg de Zwolse stoofkruiden toe en bak deze even mee.
- Voeg de bloem toe en bak deze even kort mee.
- Blus het geheel af met de wijnazijn, voeg de bouillon en het bier toe.
- Roer goed door en breng aan de kook tot de bloem de hachee bindt.
- Schep de hachee in de slowcooker en laat 7 uur garen op de lage stand.
- Roer het geheel af en toe door. Wanneer het vlees makkelijk uit elkaar te trekken is het gaar.
- Voeg de ontbijtkoek toe en zout en peper naar smaak.
Lekker met aardappels en snijbonen.
Voorbereidingen: 40 minuten. Stoven: 7 uur.
- 8 personen
- 40 minuten
Ingrediënten
- 1,4 kg runderriblappen
- 6 grote uien
- 200 gr roomboter
- 1 dl witte wijnazijn
- 2 eetlepel Zwolse stoofkruiden euroma
- 8 plakken ontbijtkoek
- 8 eetlepel bloem
- 2 flesjes donker bier
- 4 dl runderbouillon
- Zout en peper
- Snijboontjes
- Aardappelen
Riblappen
Fijne riblappen zijn de malste stooflappen van het rund ( dunne lende) en het snelst te bereiden.