Bereiding
- Pureer met de staafmixer de slasaus met de koriander tot een gladde dressing.
- Kneed in een mengkom de tartaar met sjalotjes, kerriepoeder, rode peper, zout en peper goed door elkaar en vorm hiervan 4 grote kerrieburgers van ca. 2 cm dik.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de kerrieburgers in rondom goudbruin. Laat de burgers in ca. 8 minuten op zacht vuur garen.
- Wikkel intussen elk naanbrood in aluminiumfolie en bak deze ca. 6 minuten in de voorverwarmde oven. Schep in een grote kom de ijsbergsla, komkommer, lente-uitjes en korianderdressing door elkaar. Verwijder het aluminiumfolie van het naanbrood en snijd elk brood in vieren. Schep op elk bord een kerrieburger, 2 stukken naanbrood en salade.
Tip
Voor een frisse korianderdressing vervangt u de helft van de slasaus door yoghurt.
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
- 500 g tartaar
- 150 ml slasausq
- 1 bosje koriander (á 15 g, verse, grof gehakt)
- 2 sjalotjes (fijngesnipperd)
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 rode peper (van zaad ontdaan en fjingehakt)
- 1½ eetlepel olie
- ½ krop ijsbergsla (in dunne reepjes)
- ½ komkommer (in stukjes)
- 3 lenteuitjes (in dunne ringen)
- snufje zout
- snufje peper (versgemalen)
- 2 stuks naanbrood (afbak, met knoflook en koriander)
- staafmixer
- aluminiumfolie
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: