Bereiding
- Laat de biefstuk tenminste 30 minuten buiten de koeling op temperatuur komen. Laat het filodeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 175ºC.
- Smelt twee eetlepels boter en bestrijk vier velletjes filodeeg. Leg de andere velletjes filodeeg erop.
- Verhit vier eetlepels boter in een koekenpan en laat uitbruisen en bruin kleuren. Bak de biefstukken om en om in 1 minuut bruin. Haal de biefstukken uit de pan.
- Bestrijk de biefstuk aan de boevenkant met de roomkaas met mierikswortel. Leg iedere biefstuk op 2 velletjes filodeeg en vouw het deeg om de biefstuk. Plak de randen vast met de rest van de gesmolten boter.
- Bak de deegpakketjes in het midden van de oven in ongeveer 10 minuten goudbruin. Garneer met de takjes tijm.
Lekker met snijboontjes of bietjes en gebakken krieltjes.
- 4 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
4 biefstukken (á 100 g)
snufje peper (uit de molen)
8 velletjes filodeeg (ca.15x15 cm)
80 g roomkaas (met mierikswortel)
6 eetlepels boter
4 takjes tijm
Voedingswaarde per persoon
Biefstuk
Biefstuk is altijd gesneden van de bovenbil, het spierstuk of de dikke lende anders mag het geen biefstuk heten.