Bereiding
- Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast.
- Omwikkel elke tournedos met 2 plakken ontbijtspek en zet dit vast met slagerstouw.
- Verwarm de boter in de pan.
- Schroei de tournedos op hoog vuur dicht.
- Laat het vlees daarna verder bakken op matig vuur in ca. 4 minuten.
- Haal de tournedos uit de pan en laat het onder aluminiumfolie 5 minuten rusten.
- Bak ondertussen de rode ui in de pan.
- Bestrooi de tournedos met zout en peper en serveer met de bijgerechten.
Bijgerechten
Groene asperges en aardappelpartjes naar smaak voorbereiden, bijvoorbeeld in de oven.
- 4 personen
- 40 minuten
Ingrediënten
4 Tournedos
8 plakken ontbijtspek
50 gr boter
2 eetl olie
200 gr vastkokende aardappelen
200 gr groene asperge
4 rode uien
Peper en zout