Bereiding
- De ossenhaas 30 minuten van te voren uit de koelkast halen.
- De venkel blancheren in bouillon en in parten snijden.
- De helft van de kappertjes bakken in olie.
- De ingrediënten voor de pasta tot een pasta vermalen met blender.
- Verwarm de oven voor op 130 ˚C.
- De pan voorverwarmen op middelhoge temperatuur.
- In een pan met boter en olie de ossenhaas rondom bruin bakken.
- Steek eventueel de kerntemperatuurmeter in het vlees.
- Rustig laten doorgaren in de oven op 130 ˚C tot de gewenste kerntemperatuur / gaarheid. Zonder kerntemperatuurmeter: dit duurt ongeveer 5 tot 8 minuten of test met de hand.
- Het vlees uit de oven halen, bestrooien met peper en daarna de pasta over de ossenhaas smeren.
- 5 minuten laten rusten (onder folie).
- Verwarm de runderjus en kappertjes.
- De venkelpartjes bakken ,het vlees trancheren.
- Maak er een mooie bord van met de venkelpartjes, ossenhaasplakken, gebakken kappertjes en de runderjus.
- 4 personen
- 40 minuten
Ingrediënten
400 gram ossenhaas
2 venkelknollen
300 ml runderbouillon
1 eetlepel kappertjes
Runderjus
boter
olijfolie
Voor de pasta met pit:
1 eetlepel kappertjes
2 eetlepels mosterd
3 ansjovisjes (in olie)
3 eetlepels platte peterselie
Sap van 1/2 citroen
2 tenen knoflook