
Bereiding
- Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast.
- Verwarm de pan en doe 50 gram boter en de olie in de pan.
- Laat dit heet worden op middelhoge temperatuur.
- Bak de bieflapjes per 2 tot de gewenste gaarheid.
- Haal de bieflappen uit de pan
- Laat het vlees afgedekt rusten onder folie of in een oven van 70 graden.
- Doe 25 gram boter in de andere pan en laat dit smelten.
- Doe de gehakte ui en knoflook in de pan en fruit deze aan.
- Giet de witte wijn en koksroom erbij.
- Laat dit iets inkoken.
- Doe de gorgonzola erbij en laat dit oplossen in de saus.
- (Doe naar smaak zout en peper op de bieflapjes).
- Trancheer de bieflapjes.
- Serveer de bieflapjes met de gorgonzolasaus.
Lekker met fusilli met basilicum, tomaat en broccoli.
4 personen
30 minuten
Ingrediënten
- 4 bieflappen
- 50 gr boter
- 1 eetl olie
- 100 ml witte wijn
- 150 ml koksroom
- 100 gr gorgonzola
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- Zout
- Peper
Bieflap
Bieflappen of ook wel baklappen genoemd zijn van de magere rundvleesdelen gesneden, maar zijn geen biefstuk. Kort om en om bakken is het lekkerst.










Varkensvlees
Rundvlees
Kalfsvlees
Ander vlees
Thema's rond vlees