Bereiding
- Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast.
- Verwarm de pan en doe 50 gram boter en de olie in de pan.
- Laat dit heet worden op middelhoge temperatuur.
- Bak de bieflapjes per 2 tot de gewenste gaarheid.
- Haal de bieflappen uit de pan
- Laat het vlees afgedekt rusten onder folie of in een oven van 70 graden.
- Doe 25 gram boter in de andere pan en laat dit smelten.
- Doe de gehakte ui en knoflook in de pan en fruit deze aan.
- Giet de witte wijn en koksroom erbij.
- Laat dit iets inkoken.
- Doe de gorgonzola erbij en laat dit oplossen in de saus.
- (Doe naar smaak zout en peper op de bieflapjes).
- Trancheer de bieflapjes.
- Serveer de bieflapjes met de gorgonzolasaus.
Lekker met fusilli met basilicum, tomaat en broccoli.
- 4 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
- 4 bieflappen
- 50 gr boter
- 1 eetl olie
- 100 ml witte wijn
- 150 ml koksroom
- 100 gr gorgonzola
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- Zout
- Peper
Bieflap
Bieflappen of ook wel baklappen genoemd zijn van de magere rundvleesdelen gesneden, maar zijn geen biefstuk. Kort om en om bakken is het lekkerst.