Bereiding
- Masseer de biefstukken met 1 eetlepel olijfolie en laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.
- Maak de champignons schoon en hak ze fijn.
- Pel en snipper de ui.
- Maak de paprika schoon en snijd deze dan in kleine blokjes.
- Hak de kappertjes fijn.
- Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en de paprika 3 minuten op een laag vuur. Voeg de champignons toe en bak ze al omscheppende 2 minuten mee.
- Schep het champignon-mengsel uit de pan en meng het met de kappertjes, de bieslook, de peterselie, een snufje zout en wat peper.
- Bak de biefstukken: verwarm een (anti-aanbak)pan even voor op een hoog vuur. Zet het vuur op een matig vuur, leg de biefstukken in de pan en bak ze 2 minuten aan elke kant, afhankelijk van de gewenste gaarheid, bruin. Schuif het vlees tijdens het bakken over de bodem van de pan en keer het een paar keer.
- Bestrooi de biefstukken met versgemalen peper en zout.
- Leg de biefstukken op warme borden en verdeel de tapenade.
4 personen
20 minuten
Ingrediënten
4 kogelbiefstukken
3 eetlepels olijfolie
200 g champignons
1 ui
1 rode paprika
3 eetlepels kappertjes
2 eetlepels peterselie (fiijngehakt)
2 eetlepels bieslook (fijngeknipt)
snufje zout
snufje peper
Voedingswaarde per persoon
Kogelbiefstuk
Kogelbiefstuk is gesneden van de kogel van de bovenbil of van de kogel van het spierstuk.
