Recepten met rundvlees

Bekijk alles
tatakisalade diamanthaas

Tatakisalade van diamanthaas (v/h Jodenhaas)

Haal de diamanthaas minimaal een uur voor je gaat bakken uit de koeling. Als het nodig is was je de drie soorten sla (andijvie) en laat je ze even drogen op wat

Sukade à l’Orange

4 sukadelappen
, 2 eetlepels bloem
, 1 theelepel kerrie
, 2 eetlepels olijfolie
, 2 dl sinaasappelsap
, 2 dl runderbouillon
, ½ theelepel marjoraan
, 1 eetlepel honing
,

Thaise babi pangang

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een schaal en laat de procureur hier minimaal een half uur in marineren. Keer het vlees minimaal 1 keer om tijdens dit half

rendang

Rendang

Doe olie in de pan Voeg er de gehakte ui, knoflook, pepers en de boemboe aan toe Voeg het vlees in blokjes toe en laat verder kleuren Doe de bouillon en kokosmelk erbij

Mediterrane gehaktballetjes

Mediterrane gehaktballetjes

400 g half-om-halfgehakt
, 4 theelepels kappertjes (20 g)
, 4 tomaten (zongedroogde, op olie)
, 2 eetlepels olijven (groene)
, 2 stuks ansjovisfilet
, 1 ei
, snufje

Met rundvlees gevulde Italiaanse bol

Met rundvlees gevulde Italiaanse bol

250 g runderpoulet (gaar in fijne blokjes gesneden), 2 Italiaanse bollen, 1 eetlepel olijfolie, 1 teentje knoflook (fijngesneden), 1 vleestomaat (in fijne blokjes

Biefstuk op z'n Mexicaans

Biefstuk op z’n Mexicaans

4 biefstukken, snufje peper, 50 g boter (of margarine), 1 rode ui (fijngesneden), 1 teentje knoflook (uitgeperst), 100 g maïskorrels (uitgelekt), 3 eetlepels appelsap, 3

Pittig gehaktbrood met lente-uitjes en koriander

500 g rundergehakt, 1 bosje lenteuitjes, 50 g paneermeel, 1 ei, 2 eetlepels sambal brandal, 4 eetlepels mangochutney, 2 eetlepels koriander (fijngehakt), zout, peper

stifado

Stifado uit de oven

Stifado is een klassiek runderstoofgerecht uit de Griekse keuken. Grote smaakmakers in het gerecht zijn een flinke hoeveelheid meegestoofde kleine uitjes en specifieke

Runderhachee

Runderhachee kan je prima 1 of 2 dagen van te voren klaar maken, het wordt dan zelfs nog lekkerder! Bewaar de hachee in de koelkast en warm het langzaam weer op zonder