Bereiding
- Dep het vlees droog met keukenpapier, bestrijk het met olie en bestrooi het met versgemalen peper.
- Pel het teentje knoflook en snipper deze fijn. Maak de prei schoon, was onder lauw stromend water en snij hem in dunne ringetjes.
- Smelt de boter in een steelpan en fruit de knoflook met de prei ± 5 minuten al omscheppend op een halfhoog vuur.
- Voeg de wijn, de fond, de slagroom, zout en peper naar smaak toe en laat alles op een laag vuur 10 minuten zachtjes koken.
- Verhit intussen een grillpan goed heet. Leg de biefstukken in de pan, schroei ze snel dicht en bak ze in 3-5 minuten rosé.
- Zet de staafmixer in de preisaus, pureer de saus en kook deze kort door.
- Bestrooi de biefstukken met zout naar smaak. Serveer ze met de preisaus.
Lekker met gegratineerde aardappelpuree en roergebakken worteltjes.
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
- 4 kogelbiefstukken (à 125 gram)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 dunne prei
- 20 g boter
- 1 dl witte wijn
- 2 dl fond (runder, pot)
- 1 dl slagroom
- snufje zout
- snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: