Bereiding
- Steek de houtskool in je barbecue aan en verwarm deze, bij voorkeur met een gietijzeren grillrooster tot 230˚C. Haal de steaks alvast uit de koelkast zodat ze op temperatuur kunnen komen.
- Bestrooi de T-bonesteak met zout en leg ze op het rooster. Sluit de deksel van de barbecue en gril het vlees ca 2 minuten. Draai de steaks een kwartslag en gril nogmaals 2 minuten zodat je een mooie grilruit krijgt.
- Keer de steaks om en herhaal de handeling zodat het vlees aan beide kanten een mooie grilruit krijgt. De steaks hebben nu ongeveer een kerntemperatuur van 52˚C (medium rare) Sluit na elke handeling de deksel van je barbecue.
- Haal de steaks uit je barbecue als de kerntemperatuur van 52˚C is bereikt en laat ze 5 minuten onder aluminiumfolie rusten.
- Snijd de t-bonesteaks in mooie plakjes en bestrooi ze met peper en eventueel extra zout naar smaak. Serveer met de chimichurri
Chimichurri
- Meng alle ingredienten in een kom en voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg als je de saus te droog vindt nog wat olijfolie toe.
- Schep eventueel in een afsluitbare pot
NOTITIES
Chimichurri is heerlijk bij gegrild vlees. Maar bijvoorbeeld ook bij ongemarineerde kip. Heb je wat over? Meng het dan de volgende dag door een groene salade.
- 4 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
- 3 t-bonesteaks van ca 500 gr
- Voor de Chimichurri
- 35 gr peterselie blaadjes, grof gehakt
- 35 gr koriander blaadjes, grof gehakt
- 1 lente-uitje fijngesneden
- 1 rode chilipeper fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 60 ml olijfolie
- 1 el rode wijnazijn
- 2 tl gemalen zwarte peper
- 1 tl gedroogde oregano
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: