Bereiding
- Kruid de sukadelapjes met zout en sambal en haal ze daarna door de bloem.
- Verhit de olijfolie in een stoof- of hapjespan en bak de sukadelapjes licht bruin aan weerszijde.
- Voeg vervolgens de overige ingrediënten behalve de koriander op laag vuur toe, zorg er wel voor dat de sukadelapjes onder het vocht staan, anders meer bouillon toevoegen.
- Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens op laag vuur met een gesloten deksel in ca. 90 min. gaar worden, eventueel iets binden met allesbinder. Garneer met de koriander.
Lekker met roergebakken paksoi en mihoen.
- 4 personen
- 105 minuten
Ingrediënten
4 sukadelappen
1 theelepel sambal (badjak)
snufje zout
2 eetlepels bloem
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook (fijngesneden)
1 theelepel sereh (of een verse stengel citroengras)
3 eetlepels saké (of witte wijn)
1 grote ui (in stukjes gesneden)
1 stukje gember (verse, fijngesneden of 1 theel. djahé)
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels ketjap asin
4 dl runderbouillon
paar takjes koriander