Bereiding
Gesudderd rundvlees met rode curry is heel aromatisch en je kunt het zo pittig maken als je zelf lekker vindt. Met dit recept maak je thuis een heerlijke verse curry zonder kant-en-klare pasta’s en potjes.
Naast rode curry kun je ook een gele of groene curry maken. De kleur van de pepers bepalen de kleur van een curry, maar ook hoe pittig hij is. Gele curry is meestal vrij zacht, rood is wat pittiger en groen kan goed heet zijn!
Voorbereiden: 25 minuten Sudderen: 2, 5 – 3 uur
- Haal een half uur voor bereiden het vlees uit de koelkast.
- Doe voor de rode currypasta de ingrediënten in de hakmolen.
- Maal ze fijn en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verhit de olie in braadpan.
- Braad het vlees in 2 delen rondom bruin.
- Doe al het vlees terug in de pan.
- Voeg 5 eetlepels van de rode curry pasta toe.
- Voeg het water en de kokosmelk toe.
- Laat dit geheel 2,5 a 3 uur sudderen.
- Maak de rundvlees curry af met de vissaus naar smaak en eventueel zout en peper en bestrooi met de gehakte koriander.
Serveer de curry met witte rijst en een komkommersalade. Eet smakelijk!
Zo maak je zelf rundvlees met rode curry
Tip
Voor minder pittig rundvlees met een curry kun je de zaadjes en de zaadlijsten uit de pepertjes schrapen.
Meer rundvlees curry op Vlees.nl
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
Rode curry pasta:
1 rode paprika in stukjes gesneden
4 rode pepers zonder zaden, in stukjes gesneden
Rasp van 1 limoen
Sap van 1 limoen
5 cm gember geschild en in stukjes gesneden
1 ui in stukjes gesneden
3 tenen knoflook in stukjes gesneden
3 tl komijnzaad geroosterd
1 tl gemalen koriander
2 tl kurkuma
2 eetl sesamolie
Zout
PeperOverige ingrediënten:
600 gr runderriblappen in blokjes gesneden van 2 cm
Scheutje olie
100 ml kokosmelk
100 ml water
Vissaus
2 eetlepel gehakte verse koriander
Riblappen
Fijne riblappen zijn de malste stooflappen van het rund ( dunne lende) en het snelst te bereiden.