Bereiding
- Pureer de peterselie, basilicum, munt, lente-ui, olijven, kappertjes en olijfolie met een staafmixer tot een gladde groene saus.
- Dep het vlees droog met keukenpapier en kruid de baklapjes met zout en versgemalen peper.
- Verwarm de boter in een koekenpan, doe het vlees in de pan als de boter bruin kleurt en schroei de baklapjes op hoog vuur aan beide zijden dicht. Bak de baklapjes in ongeveer 2-3 minuten per zijde goudbruin en rosé van binnen.
- Doe de baklapjes op voorverwarmde borden en schep de salsa verde over het vlees.
Lekker met penne pasta en gegratineerde tomaten.
- 4 personen
- 35 minuten
Ingrediënten
4 baklappen (á 125 g)
2 eetlepels peterselie (verse, grof gehakt)
1 eetlepel basilicum (verse, grof gehakt)
1 lenteuitje (in dunne ringen)
1 eetlepel munt (verse, grof gehakt)
5 groene olijven (ontpit en in stukjes gesneden)
1 eetlepel kappertjes
50 ml olijfolie
50 g boter
peper (versgemalen)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: