Meer recepten met rundvlees

Bekijk alles
Hartige taart

Hartige taart

Verwarm de oven voor op 175°C. Verhit in een koekenpan 25 g boter en bak hierin het gehakt in ca. 5 minuten rul. Voeg knoflook en preiringen toe en bak deze ca. 5 minuten

Mama's tomatensaus met gehaktballetjes

Mama’s tomatensaus met gehaktballetje

500 g rundergehakt
, 4 eetlepels olijfolie
, 1 ui (fijngesnipperd)
, 1 teentje knoflook (geperst)
, 1 blik tomatenblokjes (á 400 ml)
, 1 dl witte wijn
, 1 bosje basilicum

Hollandse groentesoep met gehaktballetjes

Hollandse groentesoep met gehaktballetjes

250 g rundergehakt, 300 g runderpoulet, 700 g soepgroenten (verse, gesneden), 1 eetlepel peterselie (fijngehakt), 10 peperkorrels (zwarte), 1 theelepel tijm, 14 g zout,

placeholder

Runderstoof met koolsalade

750 g rundvlees (naar keuze: sukadelap, runderriblap, doorregen runderlap), 1 pakje gezeefde tomaten (500 g), 1 dl kalfsfond, 3 eetlepels citroensap, 1 ui (fijngesneden),

Biefstuk met champignontapenade

Biefstuk met champignontapenade

4 kogelbiefstukken, 3 eetlepels olijfolie, 200 g champignons, 1 ui, 1 rode paprika, 3 eetlepels kappertjes, 2 eetlepels peterselie (fijngehakt), 2 eetlepels bieslook

Mini-slavinkjes met vijgen-ananas-chutney

Mini-slavinkjes met vijgen-ananas-chutney

200 g rundergehakt, 6 plakjes ontbijtspek (dunne magere plakjes), 4 eetlepels ananasjam, 1 plakje ananas (verse), 1½ theelepel kerriepoeder (milde), ½ theelepel zout, 1

Koude gehaktballen van grootmoeder

Koude gehaktballen van grootmoeder

500 g half-om-halfgehakt, ½ kopje melk, 1 eetlepel mosterd (grove), 2 boterhammen, 3 eetlepels gehaktkruiden, 1 eetlepel tomatenpuree, 50 g boter, 1 ei en 1 eetlepel

Paksoi met rookworst uit de wok

1 rookworst (à 250 gram, in plakjes), 1½ kilo aardappels (geschild en in stukjes), 700 g paksoi (gewassen), 300 ml melk, 50 g boter, 2 eetlepels olie, 3 sjalotjes

Doorregen runderrollade met paprika in de braadzak

750 g doorregen runderrollade, 4 teentjes knoflook (in plakjes), 4 grote paprika's (rood en geel), 3 eetlepels Italiaanse kruiden (verse, fijngehakt), 1 dl fond (runder),

Kerrieburger van tartaar

Kerrieburger van tartaar met naanbrood en salade

500 g tartaar, 150 ml slasaus, 1 bosje koriander (á 15 g, verse, grof gehakt), 2 sjalotjes (fijngesnipperd), 2 theelepels kerriepoeder, 1 rode peper (van zaad ontdaan en