Meer recepten met rundvlees

Bekijk alles

Rundvleescurry met amandelen

500 g runderriblappen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, 1 limoen, 1 stengel sereh (citroengras), 150 g peultjes, 40 g amandelen (blanke)

Gegratineerde schnitzel met tomaat en lente-ui

1 varkensschnitzel, ½ eetlepel olie, 1 tomaat, 3 lenteuitjes, 3 eetlepels zure room, ½ theelepel knoflookpoeder, 3 eetlepels geraspte kaas (belegen), snufje zout, snufje peper

Aardappelpreisoep met rookworst

1 rookworst (à 250 gram), 2 eetlepels boter, 225 g prei (in dunne ringen), 750 ml runderbouillon, 300 g aardappels (geschild en in kleine blokjes), 2 theelepels tijm, 150

Ossenworstburgertjes

250 g ossenworst, 2 kleine tomaten, 50 g veldsla, 12 mini-bolletjes, ½ dl barbecuesaus, 3 eetlepels mayonaise, 2 sjalotjes

Empanadas met pittig rundvlees

150 g rundergehakt, ½ ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (gesnipperd),  15 g boter, 1 eetlepel olijfolie, 25 g amandel (schaafsel),  25 g rozijnen, ½ theelepel kaneel,

placeholder

Hete bliksem

250 g magere runderlappen, 1 grote ui, ½ bouillonblokje (vlees), 25 g margarine (vloeibare), 1 eetlepel bloem, 1 eetlepel azijn, 1 laurierblaadje, 2 kruidnagels, 600 g

Kerrieburger van tartaar

Kerrieburger van tartaar met naanbrood en salade

500 g tartaar, 150 ml slasaus, 1 bosje koriander (á 15 g, verse, grof gehakt), 2 sjalotjes (fijngesnipperd), 2 theelepels kerriepoeder, 1 rode peper (van zaad ontdaan en

Mini-slavinkjes met vijgen-ananas-chutney

Mini-slavinkjes met vijgen-ananas-chutney

200 g rundergehakt, 6 plakjes ontbijtspek (dunne magere plakjes), 4 eetlepels ananasjam, 1 plakje ananas (verse), 1½ theelepel kerriepoeder (milde), ½ theelepel zout, 1

Hollandse groentesoep met gehaktballetjes

Hollandse groentesoep met gehaktballetjes

250 g rundergehakt, 300 g runderpoulet, 700 g soepgroenten (verse, gesneden), 1 eetlepel peterselie (fijngehakt), 10 peperkorrels (zwarte), 1 theelepel tijm, 14 g zout,

placeholder

Runderstoof met koolsalade

750 g rundvlees (naar keuze: sukadelap, runderriblap, doorregen runderlap), 1 pakje gezeefde tomaten (500 g), 1 dl kalfsfond, 3 eetlepels citroensap, 1 ui (fijngesneden),