Bereiding
- Meng het tartaar met het ei, het paneermeel en zout en peper naar smaak en vorm er 4 platte schijven van.
- Halveer de avocado, verwijder de pit, trek de schil eraf en snijd het vruchtvlees in parten. Snijd de geroosterde paprika’s in dunne repen. Snijd de broodjes open.
- Verhit een grillpan goed heet.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Bestrijk de burgers met olie en rooster ze in de hete pan aan beide kanten bruin en in 4-5 minuten rosé.
- Verdeel de rucola en de burgers over de broodjes en leg de kaas op de burgers.
- Schuif de broodjes kort onder de hete grill zodat de kaas een beetje smelt.
- Verdeel de saus, de avocado en de paprika erover.
Lekker met een sperziebonensalade.
Tip
Vervang de geitenkaas eens door verkruimelde blauwschimmelkaas.
4 personen
15 minuten
Ingrediënten
400 g tartaar
1 ei (M)
3-4 eetlepels paneermeel (met kruiden)
1 avocado (rijpe)
2 paprika's (geroosterde of 4 eetl. paprikasalade uit een pot)
50 g rucola
1 eetlepel olie
4 broodjes (meergranen)
4 plakjes geitenkaas (van ½ cm dik)
8 eetlepels knoflooksaus
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: