Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 80ºC.
- Pel de knoflook, kook de teentjes 2 minuten in weinig water en giet ze af. Ontvel de tomaten en snijd ze in grove stukken. Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes. Snijd de steeltjes fijn en scheur de blaadjes in stukjes.
- Dep de runderrollade droog, bestrijk het met pesto en bestrooi het met versgemalen peper.
- Leg het vlees in een braadslede en verdeel de tomaat, de knoflook, de basilicumsteeltjes en 2/3 deel van de blaadjes er omheen. Bestrooi met zout en peper.
- Laat het vlees in de voorverwarmde oven in ± 4 uur gaar braden (kerntemperatuur 72 ºC).
- Laat het even rusten en snijd het vlees in plakken, verdeel de tomaten er omheen. Strooi de rest van de basilicum erover.
Lekker met tagliatelle met een scheutje kruidenolie en een groene salade.
- 6 personen
- 255 minuten
Ingrediënten
600 g doorregen runderrollade
10 teentjes knoflook
500 g tomaten (tros)
10 takjes basilicum
2 eetlepels pesto (rode)
snufje zout
snufje peper