Recepten met rundvlees

Bekijk alles
Thaise curry met biefstuk en peultjes uit de wok

Thaise curry met biefstuk en peultjes uit de wok

400 g biefstuk (dunne, in reepjes), ½ eetlepel currypasta (groene, Thaise), 3 eetlepels olie
, 1 middelgrote ui (in partjes)
, 1 teentje knoflook (geperst)
, 1 bakje

Kinderrecept met gehakt

Gehakt met toverbrij

40 g rundergehakt, 4 eetlepels bruine bonen (uit een pot, ca. 75 g), ½ appel (ca. 50 g), 1 theelepel margarine (plantaardige), staafmixer

Kool-gehakpakketjes

Kool-gehaktpakketjes

400 g half-om-halfgehakt, 4 koolbladeren (bij voorkeur groene), 1 ui, 50 g pijnboompitten, 75 g geraspte kaas (belegen), snufje zeezout, snufje peper (versgemalen), 1,2

Tortillas met kidneybonen

Tortilla’s met kidneybonen

200 g rundergehakt
, 50 g chorizoworst (dikke plakken)
, 1 eetlepel jalapenopepers (uit een potje, fijngehakt)
, 1 kleine ui
, 50 g geraspte kaas
, ½ liter kidneybonen

Biefstuk Wellington

4 biefstukken (á 100 g), snufje peper (uit de molen), 8 velletjes filodeeg (ca.15x15 cm), 80 g roomkaas (met mierikswortel), 6 eetlepels boter en 4 takjes tijm.

Baklapjes met salsa verde

Baklapjes met salsa verde

4 baklappen (á 125 g), 2 eetlepels peterselie (verse, grof gehakt), 1 eetlepel basilicum (verse, grof gehakt), 1 lenteuitje (in dunne ringen), 1 eetlepel munt (verse,

Tartaarburger met geitenkaas 5136hi

Tartaarburger met geitenkaas

400 g tartaar, 1 ei (M)
, 3-4 eetlepels paneermeel (met kruiden), 1 avocado (rijpe), 2 paprika's (geroosterde of 4 eetl. paprikasalade uit een pot), 50 g rucola
, 1

Boeuf Bourguinon

Boeuf bourguinon uit de slowcooker

Haal het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast. Bak het spek in 1 eetlepel olie. Haal de spekjes uit de pan. Bak in het spekvet de ui en wortel goudbruin. Haal

Rundvleescurry met amandelen

500 g runderriblappen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, 1 limoen, 1 stengel sereh (citroengras), 150 g peultjes, 40 g amandelen (blanke)

Duitse biefstuk

Duitse biefstuk met uienchutney

Duitse biefstuk Alle ingrediënten snijden; de biefstuk heel fijn snijden tot een fijne tartaar Alles mengen behalve de olie 4 ballen van maken, iets plat drukken, ca. 1,5