Bereiding
- Breng de runderschenkel en runderpoulet in een pan met 2 liter water en zout aan de kook en laat de bouillon 2½ uur zachtjes trekken. De bouillon mag niet koken. Schep tussentijds het schuim van de bouillon af.
- Voeg 350 g soepgroenten, foelie, laurierbladeren, tijm en zwarte peper korrels aan de bouillon toe en laat dit 1 uur mee trekken. Giet de bouillon door een zeef met schone theedoek erin.
- Breng de heldere bouillon opnieuw aan de kook en laat de overige soepgroenten ca. 10 minuten zachtjes meekoken.
- Meng ondertussen in een kom het gehakt met beschuitkruim, peterselie, zout en peper door elkaar en rol er kleine soepballetjes van. Voeg de soepballetjes aan de soep toe en laat deze 10 minuten zachtjes meekoken.Lekker met stokbrood
- 4 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
250 g rundergehakt
300 g runderpoulet
700 g soepgroenten (verse, gesneden)
1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
10 peperkorrels (zwarte)
1 theelepel tijm
14 g zout
500 g runderschenkel
2 beschuiten (verkruimeld)
2 stukjes foelie
2 laurierblaadjes
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: