Meer recepten met rundvlees

Bekijk alles

Hamburgers met avocado en krokante bacon

200 g rundergehakt, 4 plakjes bacon, 4 broodjes (hamburgerbroodjes), ½ eetlepel tacokruiden, 4 blaadjes sla

Mini-slavinkjes met vijgen-ananas-chutney

Mini-slavinkjes met vijgen-ananas-chutney

200 g rundergehakt, 6 plakjes ontbijtspek (dunne magere plakjes), 4 eetlepels ananasjam, 1 plakje ananas (verse), 1½ theelepel kerriepoeder (milde), ½ theelepel zout, 1

Zaanse gehaktkaaskroketjes

Zaanse gehaktkroketjes

100 g half-om-halfgehakt, 1 eetlepel bloem, ½ eetlepel peterselie (fijngehakt), 25 g kaas (jongbelegen, aan één stukje), olie (om te frituren), ½ eetlepel gehaktkruiden

Mexicaanse rib-eye met avocadosalsa

Mexicaanse rib-eye met avocadosalsa

4 rib-eye steaks, 1 avocado (in blokjes), limoensap, 1 lenteuitje (in dunne ringen), 1 eetlepel koriander (verse, grof gehakt), 50 g boter, snufje zout, snufje peper

Empanadas met pittig rundvlees

150 g rundergehakt, ½ ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (gesnipperd),  15 g boter, 1 eetlepel olijfolie, 25 g amandel (schaafsel),  25 g rozijnen, ½ theelepel kaneel,

Thaise curry met biefstuk en peultjes uit de wok

Thaise curry met biefstuk en peultjes uit de wok

400 g biefstuk (dunne, in reepjes), ½ eetlepel currypasta (groene, Thaise), 3 eetlepels olie
, 1 middelgrote ui (in partjes)
, 1 teentje knoflook (geperst)
, 1 bakje

placeholder

Zuurkool met gebakken saucijsjes

4 saucijsjes, 1 zak zuurkool (à 500 g), 80 g boter, 2 sjalotjes (fijngehakt), 1 appel (in blokjes), 2 eetlepels rozijnen, 1 theelepel karwijzaad, 1 laurierblad, 3 dl

placeholder

Runderrollade met tomaten

600 g doorregen runderrollade, 10 teentjes knoflook, 500 g tomaten (tros), 10 takjes basilicum, 2 eetlepels pesto (rode), snufje zout en een snufje peper.

Ossenworstburgertjes

250 g ossenworst, 2 kleine tomaten, 50 g veldsla, 12 mini-bolletjes, ½ dl barbecuesaus, 3 eetlepels mayonaise, 2 sjalotjes

Ossenstaartsoep met tomaat

350 g ossenstaart, 100 g runderpoulet, 2 eetlepels boter, 1 ui (in ringen), 1 eetlepel tomatenpuree, 1 kruidenbuiltje (van laurierblad, peterselie, tijm en selderij), 1