Bereiding
Een gehaktschotel uit de over is niet moeilijk om te maken en erg lekker. Gehakt is een echte alleskunner. In soepen of sauzen, worstenbroodjes of saucijzenbroodjes, als een balletje of gehaktbrood, in je favoriete ovenschotel. Ook qua smaak kun je aan gehakt van alles meegeven: van Griekse kruiden tot Oosterse specerijen.
Deze gehaktschotel met kerrie en spitskool is eenvoudig te bereiden, redelijk snel klaar, overheerlijk en restjes zijn goed in te vriezen! Snel aan de slag dus voor deze goede, stevige kost.
- Haal het gehakt uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
- Laat de oven op 200 graden voor verwarmen.
- Schil de aardappelen en kook ze in +/- 20 min gaar met een beetje zout. Zodra je ze makkelijk met een vork in tweeën prikt, haal je ze van het vuur en giet je ze af. Laat even uitstomen.
- Kook ook de spitskool in +/- 10 minuten beetgaar in ruim water met zout.
- Doe er een flinke klont boter en de kookroom bij en stamp tot je een mooie puree hebt. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes en snijd je knoflook fijn. Fruit deze in 3 minuten zacht in een beetje olijfolie en voeg het gehakt toe.
- Rul het gehakt dat het mooi los komt. Voeg hierna de kerrie toe met een beetje peper en zout. Het mag een beetje nat zijn.
- Doe in een ingevette ovenschaal een laag puree, dan een laag spitskool, dan een laag gehakt, dan weer wat spitskool, daarna je laatste gehakt en de bovenste laag je laatste puree.
- Bestrooi het geheel met kaas en zet in de oven (+/- 15 min) tot de bovenkant een mooi krokant bruin korstje heeft.
Eet smakelijk!
Tip: deze ovenschotel is een goed gerecht om meer van te maken en in te vriezen. Zo heb je (ook na een lange werkdag) altijd een lekkere avondmaaltijd in de vriezer.
4 personen
35 minuten
Ingrediënten
- 500 gr spitskool
- 400 gr rundergehakt
- 1 kg aardappelen
- 3 uien
- 1 paprika
- 2 teentjes knoflook
- 100 gr geraspte kaas
- Klont boter
- 75 ml kookroom
- 2 eetl. kerrie poeder
- 1 theel. nootmuskaat
- Peper en zout
- Olijfolie