Bereiding
- Hak de runderlapjes, de worteltjes, ¾ van de zilveruitjes, 100 g van de augurkjes en de aardappelen heel fijn. Schep de doperwtjes erbij.
- Voeg ¾ van de mayonaise en de mosterd aan de fijngehakte ingrediënten toe, roer alles goed door elkaar en voeg een paar lepeltjes van het zoetzure vocht van de zilveruitjes toe voor de smaak. Laat het mengsel het liefst een paar uur trekken.
- Meng de rest van de mayonaise met 3 eetlepels van het zoetzure vocht van de zilveruitjes.
- Snij de kerstomaatjes door midden, de rest van de augurkjes in reepjes en de eieren in vieren.
- Schep het slaatje op 4 borden, strijk de saladebergjes glad en schep de dunne mayonaise erover.
- Garneer de slaatjes met de eieren, de tomaatjes, de reepjes augurk en de rest van de uitjes.
- 4 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
300 g magere runderlappen (gaargestoofd of gekookt)
100 g worteltjes (gaargekookt)
100 g zoetzure zilveruitjes (en een beetje van het vocht)
150 g augurken
4 aardappelen (gaargekookt)
100 g doperwten (gaargekookt)
2 dl mayonaise
12 kerstomaatjes
2 eieren (hardgekookt)
1 eetlepel mosterd