Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175°C. Verhit in een koekenpan 25 g boter en bak hierin het gehakt in ca. 5 minuten rul. Voeg knoflook en preiringen toe en bak deze ca. 5 minuten mee. Breng de gehaktvulling op smaak met zout en peper en laat deze afkoelen.
- Vet ondertussen de taartvorm in met 15 g boter. Bekleed de taartvorm met croissantdeeg en druk de deegnaden goed aan.
- Klop in een kom de eieren met slagroom, zout en peper los. Schep het afgekoelde gehaktmengsel in de taartvorm en giet het eimengsel over de vulling.
- Strooi de kaas over de taart en bak de taart in ca. 25-30 minuten in het midden van de oven gaar.
- Snijd de taart in 8 punten.
- 4 personen
- 50 minuten
Ingrediënten
250 g rundergehakt
100 g geraspte kaas (oude)
3 eieren
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
1 teentje knoflook (geperst)
4 eetlepels slagroom
1 blikje croissantdeeg
40 g boter
2 stuks prei (in dunne ringen)
1 lage taartvorm van 24 cm
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: