Bereiding
- Verwijder de steeltjes van de shi-take en snijd ze in brede reepjes. Was de paksoi en snijd het witte gedeelte ook in brede reepjes en het groen wat fijner.
- Maak vervolgens een sausje van het vocht van de bamboescheuten, soja saus en limoensap; voeg de in zeer dunne reepjes gesneden verse gember toe aan het sausje.
- Kruid de biefstuklapjes met zwarte peper uit de molen en roerbak ze 1 minuut met de ui, bosui, rode peper en de knoflook in de zeer hete olie. Voeg daarna de paksoi en bamboescheuten toe en roerbak ze 1 minuut mee. Voeg het sausje toe en zet daarna het vuur laag, breng het op smaak met zout en bind het iets met allesbinder.
Lekker met wilde rijst en een compôte van litchi’s (chinese vruchten) en physalis (Japanse kers).
Tip
Indien verse gember niet verkrijgbaar is, kunt u dit vervangen door een theelepel djahé (gemberpoeder)
of 2 geconfijte bolletjes gember.
Wist u dat…
Biefstuk, tartaar, entrecote, ossenhaas, gehakte biefstuk, gehakt, runderlever en niertjes stuk voor stuk uitstekend passen in een roerbakgerecht.
- 2 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
250 g biefstuk (in kleine, korte, dunne plakjes gesneden)
½ ui (in ringen gesneden)
1 bosuitje (in halve ringen gesneden)
½ doosje shii-take (Japanse champignons)
½ kleine paksoi
1 rode peper (vers, in ringen gesneden)
1 teentje knoflook (fijngesneden)
1 blik bamboescheuten
1 stukje gember (vers, ongeveer 2 cm)
1 eetlepel sojasaus
½ eetlepel limoensap
1 eetlepel olie
allesbinder
snufje zout
snufje zwarte peper (uit de molen)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: