Meer recepten met rundvlees

Bekijk alles
bavette

Bavette met rucolasalade

Haal de bavette tijdig uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Zorg dat de barbecue op middelmatige temperatuur is, ca. 130 graden. Smeer de bavette in met een

Doperwtensoep met rookworst

1 rookworst, 1 ui (gesnipperd), 30 g boter,  600 g doperwten (fijne), 2 bouillonblokjes (tuinkruiden), 125 milliliter crème fraîche,  4 eetlepels citroensap, snufje zout,

Mama's tomatensaus met gehaktballetjes

Mama’s tomatensaus met gehaktballetje

500 g rundergehakt
, 4 eetlepels olijfolie
, 1 ui (fijngesnipperd)
, 1 teentje knoflook (geperst)
, 1 blik tomatenblokjes (á 400 ml)
, 1 dl witte wijn
, 1 bosje basilicum

Curry met tartaarballetjes

500 g tartaar, 1 oude boterham (witte), dl melk (halfvolle), 1 sjalotje, 1 ui (zoete), 2 teentjes knoflook, 1 bloemkool, 3 eetlepels koriander (verse, fijngehakt), 2

Koreaans tafelgrillen op de bakplaat

Koreaans tafelgrillen op de bakplaat

1 kleine varkenshaas (in dunne plakjes van ca. ¼ cm gesneden), 1 speklap (in dunne plakjes van ca. ¼ cm gesneden), 1 kleine ossenhaas (in dunne plakjes van ca. ¼ cm

Roergebakken biefstuk met shii-take paddenstoelen

Roergebakken biefstuk met shii-take paddenstoelen

1 biefstuk (125 g), 1 kleine ui, 100 g shii-take (paddenstoelen), 2 eetlepels sesamolie (of slaolie), 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel citroensap, snufje peper

Runderreepjes met shii-take en cashewnoten

400 g runderreepjes 500 g snijbonen, 150 g shii-take, 75 g cashewnoten (ongezouten), 3 eetlepels roerbakolie, 2 eetlepels droge sherry, 1½ eetlepel sojasaus

Chili con carne

Chili con carne

500 g runderriblappen, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 500 g tomaten, 2 rode chilipepers, 2 eetlepels zonnebloemolie, theelepel kaneel, 3 blikken kidneybonen (in chilisaus à

pokebowl biefstuk

Pokebowl met biefstukpuntjes Mexicaanse stijl

Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast. Meng de ingrediënten voor de marinade. Leg de biefstukpuntjes in de schaal en meng met de marinade. Laat dit 2

Goulashsoep

400 g magere runderlappen, 2 grote uien, 1 rode paprika, 40 g boter, 1½ eetlepel paprikapoeder (mild), 2 eetlepels bloem, 1 blikje tomatenpuree (klein)