Bereiding
Hoofdgerecht voor 2 volwassenen en 2 kinderen van 1-4 jaar
- Pel de uien en snipper deze fijn.
- Snijd de champignons in dunne plakken en de tomaten in blokjes.
- Dep de runderlapjes met keukenpapier droog. Bestrooi het vlees met peper en bloem.
- Verhit 2 eetlepels boter in een braadpan, bak het vlees hierin in ± 5 minuten rondom bruin en neem het vlees uit de pan.
- Verhit de overige boter in de braadpan en fruit hierin de uien met Provençaalse kruiden en tomatenpuree ± 3 minuten.
- Bak de plakjes champignon ± 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes, het laurierblaadje, de kruidnagels en de runderbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Leg de runderlapjes in de bouillon en laat het vlees in ± 2 uur op zacht vuur gaar stoven. Voeg indien nodig tussentijds een scheutje water toe.
- Verwijder het laurierblaadje en breng het gerecht op smaak met zout en peper.
- Verdeel de helft van de runderlapjes met jus over vier borden en vries de andere helft in.
Lekker met gekookte aardappeltjes en doperwtjes.
Tip
Maak een grote pan sudderlapjes en vries de helft in. Lekker gemakkelijk. ’s Morgens uit de vriezer nemen en ‘s avonds alleen nog aardappeltjes en groente bereiden.
Wist u dat…
Kruidnagels zijn na het stoven van het vlees gemakkelijk terug te vinden door deze in een laurierblad te steken.
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
600 g magere runderlappen
2 uien
250 g champignons
3 tomaten
2 eetlepels bloem
4 eetlepels margarine (vloeibare)
2 theelepels Provençaalse kruiden
3 eetlepels tomatenpuree
1 laurierblaadje
2 kruidnagels
2½ dl runderbouillon
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: