Bereiding
- Haal het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast.
- Bak het spek in 1 eetlepel olie.
- Haal de spekjes uit de pan.
- Bak in het spekvet de ui en wortel goudbruin.
- Haal de groenten uit de pan.
- Voeg 2 eetlepel olie toe en bak het rundvlees in 2 porties op hoog vuur rondom bruin.
- Doe al het rundvlees terug in de pan en strooi de bloem over het vlees.
- Laat dit even meebakken.
- Voeg de gebakken groente en de spekjes toe.
- Voeg de wijn en de bouillon toe.
- Doe het laurierblad, thijm, peterselie en de knoflook erbij.
- Breng het geheel aan de kook.
- Doe de inhoud van de pan in de slowcooker.
- Laat de boeuf bourguinon op de lage stand ca. 6 uur stoven.
- Roer het zo nu en dan om.
- Bak een half uur voor het serveren de sjalotjes en de kastanjechampignons in de boter.
- Voeg deze toe aan de stoofschotel.
- Breng de stoofschotel op smaak met zout, peper en suiker.
- Schep de boeuf bourguinon op een bord en garneer met peterselie.
Lekker met stokbrood!
- 8 personen
- minuten
Ingrediënten
2 kg runderlappen
1 liter rode Bourgognewijn
2 laurierbladen
8 takjes thijm
8 takjes peterselie
10 eetl olijfolie
200 gr rookspekjes in blokjes
400 gr winterwortel
4 uien
6 tenen knoflook
400 ml runderbouillon
120 gr boter
250 gr kastanjechampignons
10 sjalotjes
4 eetl bloem
1 eetl suiker
Zout
Peper
1 bosje peterselie